AMADA ENSIS 3015 AJ fiberlézer palettázó rendszerrel a Blechexpo kiállításon – cnc.hu

AMADA - ENSIS 3015 AJ - fiber lézergép vágófej

A Blechexpo kiállításon az Amada standjának egyik fő látványossága az ENSIS 3015 AJ fiber lézer volt, amivel akár 25 mm lágyacél is vágható. Ez ma már talán önmagában nem is lenne különösen meglepő, azonban a gép ezt egy mindössze 2 kW-os lézerforrással képes elvégezni!

Az Amada standján Axel Willuhn, az Amada lézer és stanc gépekért felelős termékmenedzsere mutatta be a legújabb, ENSIS 3015 AJ fiberlézert, amihez egy további, a gépet kiszolgáló automatikus palettacserélő is csatlakozott. A fiberlézer technológiának, illetve az új fejlesztésnek köszönhetően ez az új gép már kompromisszumok nélkül képes a vékony és vastag lemezek vágására.

A lézervágógép lézerforrása már teljesen automatikus, a gépkezelőnek nem kell különösebb beállításokat végeznie. A gép rendelkezik automatikus fúvókacserélővel és automatikus lézernyaláb modulálóval is, így lencsecserére sincs szükség, valamint a gép automatikusan végzi a kalibrálást is. Axel Willuhn kiemelte, hogy a gép kivételesen jó hozzáférhetőséggel bír, a munkatér nagyon könnyen hozzáférhető.

Ahhoz, hogy maximálisan kihasználható legyen a legújabb lézergenerációban rejlő magas fokú automatizáltság és gyorsaság, továbbfejlesztették az eddig rendelkezésre álló palettázórendszereket is. Ennek a fejlesztésnek az eredményeként született meg az ASF 3015EU paletta raktározó és cserélő rendszer, amivel akár 20-30 órás folyamatos, felügyelet nélküli gyártás is elérhető. Axel Willuhn fontosnak tartotta kiemelni, hogy a teljes rendszer üzemeltetéséhez, még teljes kihasználtság mellett is alacsony, 10-15 kWh energia szükséges.

A lézergép további fontos fejlesztést is tartalmaz. A gép a legújab Amada AMNC 3i vezérléssel van felszerelve, amivel a programozás és vezérlés intuitívan elvégezhető.

Forrás: cnc.hu