AMADA logo

Automatizálási lehetőségek AMADA gépekhez

automatizálás

Automatizálja gyártósorát az AMADA gépekhez integrálható rendszerekkel, az előállítás idő és a gyártási költség csökkentése érdekében!

A különböző gépi technológiákhoz és alkalmazásokhoz igazodva, az AMADA nagyfokú automatizálással és alacsony munkaerő-ráfordítás mellett, számos praktikus megoldást kínál a rugalmas gyártás megvalósításához:

  • raklapcserélő rendszerek,
  • be- és kitárazási, valamint rendszerező egységek,
  • teljesen automatizált gyártósorok,
  • teljesen automatizált raktár- és kikereső rendszerek, melyek tetszőlegesen kombinálhatóak a vevők igényei szerint.
Blank-to-Bend koncepció – automatizálás az AMADA gépekhez

A koncepció révén a stancolás, lézervágás és hajlítás egyetlen, nagymértékben automatizált, végponttól végpontig tartó folyamatban végezhető el.

Ez rendkívül fontos szempont, amikor a gyártó vállalatoknak nem csak a megbízók elvárásainak kell megfelelniük, hanem a teljes gyártási folyamatot is úgy kell optimalizálniuk, hogy a hatékonyság mellett megfeleljenek az ESG kritériumoknak is. (Az ESG az Environment (Környezet), Social (Szociális), Governance (Irányítás) rövidítése. A kritériumok tájékoztatást adnak arról, hogy egy vállalat milyen mértékben tanúsít környezet- és klímabarát magatartást, mennyire tartja be az olyan szempontokat, mint például a munkahelyi egészségvédelem és biztonság, vagy milyen irányítási és ellenőrzési folyamatokat alkalmaz.) 

Blank-to-Bend rendszer nagyban támogatja a fenntarthatósági szempontokat: jelentős hely-, idő- és költségcsökkentés érhető el a lemezmegmunkálás területén. Emellett az sem elhanyagolható tény, hogy az AMADA lemezmegmunkálógépek kiemelkedő színvonalat képviselnek. Karbantartási igényük minimális, így fenntarthatóság szempontjából is kulcsszerepet játszhatnak egy automatizált gyártási folyamat kialakításában.

A koncepció forradalmi megoldást kínál – akár komplex fémlemez alkatrészek esetén is – a lemezmegmunkálás területén. A Blank-to-Bend rendszer kialakítása különösen előnyös lehet azoknak, akik már rendelkeznek CSII tárolórendszerrel és stancolóval vagy akár fiber lézer-stanc kombi géppel, és most tervezik hajlítógéppel is bővíteni folyamataikat. A megoldás bevezetését minden esetben az ügyfél igények alapos felmérése és a követelmények részletes elemzése előzi meg. Ezután indulhat a rendszer tervezése és telepítése.

Kérdéseivel vagy ajánlatkéréssel kapcsolatban forduljon szakértő kollégáinkhoz!