RAS

RAS

A RAS Reinhardt Maschinenbau családi vállalkozás, amely fémlemez megmunkáló gépek gyártására és értékesítésére specializálódott.
A termékportfólióba olyan szerszámgépek tartoznak, mint a lengőkaros ollók vagy a lengő késgerenda mozgatású ollók. Ezzel a technológiával egyenes vágások elvégzése lehetséges fémlemezeken. Ezen túlmenően a cég hajlítógépek és alakítógépek gyártására szakosodott.
A vállalat több, mint 70 éves cégtörténetre tekint vissza. 1939-ben Wilhelm Reinhardt mechanikai műhelyéből indította el a RAS-t. Közvetlenül a második világháború után Sindelfingenben kezdődött a fémlemez megmunkáló gépek gyártása.
1948-ban a cég személyi társaság formája tőkés társasággá alakult. Nem sokkal ezután a vállalat bemutatta első lengőkaros hajlítógépét a piacon, majd 1954-től elkezdte ezen gépek hidraulikus változatban történő gyártását. A 60-as évek végén a RAS Reinhardt Maschinenbau piacra dobta első NC-vezérelt lengőkaros hajlítógépét.
1992-ben a vállalat értékesítési és szervizközpontot alapított az USA-ban. 2000-ben a cég sindelfingeni gyárát területileg, valamint egy bemutatóközponttal is bővítette. 2004-ben kiemelkedő jelentőségű volt a cég életében új peremezőgépének bemutatása. 2008-ban a RAS megnyitotta új gyártóüzemét Effringenben. 2014-ben ünnepelte a vállalat fennállásának 75. évfordulóját. 2017-ben további területi bővítések történtek Effringenben a vevők igényének minél magasabb fokú kiszolgálása érdekében.

A különböző iparágak eltérő követelményeket támasztanak a gyártási folyamatban alkalmazható gépekkel szemben. A RAS 1939 óta a legjobb teljesítményt nyújtó, többfunkciós fémlemez-feldolgozó gépeivel igazi iparági veteránként szolgálja az ügyféloldali igényeket. A RAS automatizált gépei jellemzően a nehézipari gépgyártásban, autóiparban és az építőiparban támogatják az energiatakarékos és költséghatékony termelést, de a háztartási nagygépek előállításában éppúgy alkalmazhatóak, mint akár az irodabútor-gyártás területén.

Kérdéseivel vagy ajánlatkéréssel kapcsolatban forduljon szakértő kollégáinkhoz!