Dynobend cső- és profilhajlítási újdonságok a Blechexpo – cnc.hu

A Dynobend egy családi kézben lévő holland vállalkozás, amely már több mint 27 éve fejleszt és gyárt csúcstechnológiás megoldásokat cső- és profilhajlítási feladatokra. Nemzetközi szinten is elismert gépeik a világ szinte minden táján, számos ipari szegmensben megtalálhatók.

A termékpalettájukon megtalálható összes hajlítógép hardverét és szoftverét saját maguk, házon belül fejlesztik, ezzel garantálva a könnyű kezelhetőséget, valamint a gépkezelő és a szerszámgép közötti tökéletes összhangot. Szabványos modelljeiken felül az ügyfelek kérésére kulcsrakész, egyedi megoldásokat is gyártanak, melyek maximális hatékonyságot és termelékenységet biztosítanak a felhasználónak. A cég nagy hangsúlyt fektet a modern szoftverre. Az innovatív funkcióknak köszönhetően a programozási folyamat gyors és letisztult, hogy a 3D-s tervekből a lehető legrövidebb idő alatt késztermék lehessen.

Az idei Bechexpo kiállításon 3 szerszámgépükkel is megismerkedhettünk élőben. Belépő kategóriás megoldásuk, a Dynobend TM sorozat egy kompakt, PLC-vezérelt hajlítógép, amely tökéletes választás a mindennapi hajlítási feladatokhoz. Ez a teljesen elektromos hajtással rendelkező, multifunkciós gép kör- és négyszög keresztmetszetű csövek, valamint tömör rudak hajlítására is egyaránt alkalmas. Kialakításából, és könnyű kezelhetőségéből adódóan számos iparágban hatékonyan alkalmazható.

Olyan területeken, ahol több rádiuszt és eltérő átmérőket kell egy cikluson belül hajlítani, a Dynobend MR jelenti az optimális megoldást. Ez a szintén teljesen elektromos, szervó vezérelt hajlítógép önmagában is tökéletesen megállja a helyét, de igény esetén könnyedén integrálható összetett gyártócellákba is.

Világszinten is egyedülálló technológiájával a Dynobend CB kombi hajlítógép a szabadformájú cső- és profilhajlítási feladatok esetén kínál páratlan szabadságot. Szabadalmaztatott kialakításának és a függőleges irányú megfogó rendszerének köszönhetően még a legbonyolultabb geometriák is könnyedén legyárthatók ezen a gépen. A cég filozófiájából adódóan minden hajlítógépük kiegészíthető számos opcionális megmunkálási folyamattal, köztük fúrással, vágással és akár robotizált anyagmozgatással is. A Dynobend számára az ügyfelek egyedi igényeinek teljes mértékű kielégítése kulcsfontosságú, több évtizedes tapasztalatukkal a hátuk mögött pedig bármilyen kihívással meg tudnak birkózni.

Forrás: cnc.hu