AMADA AS NTK, AMADA ULS NTK
AMADA logo

AMADA AS NTK és AMADA ULS NTK automatizálás

A két toronyból álló AMADA AS NTK és az AMADA ULS NTK automata anyagtároló, be- és kirakodó egység nyitott elülső koncepciója lehetővé teszi a gyors egyedi gyártást, míg a hátsó manipulátor integrált Take Out (TK) egységgel nagy térfogatú gyártást tesz lehetővé. Az automatizált rendszer nem igényli a kezelőszemélyzet felügyeletét, kompakt, hely és költségtakarékos kialakítása révén az egységmodulok megkönnyítik a nagy sebességű nyersanyag feldolgozást, a precíz eltávolítást és a kész alkatrészek egymásra rakodását.

AMADA AS NTK és AMADA ULS NTK
  • Önálló lézer-stanc kombi gép és az automatizált gyártási cella rugalmasságának ötvözete
  • „Nyitott elülső” kialakítása miatt egyedi gyártás esetén is gyors megmunkálást tesz lehetővé, míg a hátsó manipulátor az integrált Take Out (TK) egységgel nagy tételű gyártásnál kiváló megoldás
  • Kompakt, helytakarékos kialakítás
  • Termelékeny, kezelő nélküli üzemeltetés
  • „Nyitott elülső” kialakítása miatt a géphez, az anyagokhoz és alkatrészekhez könnyű a hozzáférhetőség
  • A hátsó manipulátor az integrált Take Out (TK) egységgel, valamint a 10 tároló polcos egység lehetővé teszi biztonságos, nagy sebességű és megbízható automata nyersanyag betárazást és a megmunkált alkatrészek precíz kitárazását és egymásra helyezését
  • A gép maximális kihasználtságát biztosítja
Blank-to-Bend koncepció – automatizálás az AMADA gépekhez

A koncepció révén a stancolás, lézervágás és hajlítás egyetlen, nagymértékben automatizált, végponttól végpontig tartó folyamatban végezhető el.

Ez rendkívül fontos szempont, amikor a gyártó vállalatoknak nem csak a megbízók elvárásainak kell megfelelniük, hanem a teljes gyártási folyamatot is úgy kell optimalizálniuk, hogy a hatékonyság mellett megfeleljenek az ESG kritériumoknak is. (Az ESG az Environment (Környezet), Social (Szociális), Governance (Irányítás) rövidítése. A kritériumok tájékoztatást adnak arról, hogy egy vállalat milyen mértékben tanúsít környezet- és klímabarát magatartást, mennyire tartja be az olyan szempontokat, mint például a munkahelyi egészségvédelem és biztonság, vagy milyen irányítási és ellenőrzési folyamatokat alkalmaz.) 

Blank-to-Bend rendszer nagyban támogatja a fenntarthatósági szempontokat: jelentős hely-, idő- és költségcsökkentés érhető el a lemezmegmunkálás területén. Emellett az sem elhanyagolható tény, hogy az AMADA lemezmegmunkálógépek kiemelkedő színvonalat képviselnek. Karbantartási igényük minimális, így fenntarthatóság szempontjából is kulcsszerepet játszhatnak egy automatizált gyártási folyamat kialakításában.

A koncepció forradalmi megoldást kínál – akár komplex fémlemez alkatrészek esetén is – a lemezmegmunkálás területén. A Blank-to-Bend rendszer kialakítása különösen előnyös lehet azoknak, akik már rendelkeznek tárolórendszerrel és stancolóval vagy akár fiber lézer-stanc kombi géppel, és most tervezik hajlítógéppel is bővíteni folyamataikat. A megoldás bevezetését minden esetben az ügyfél igények alapos felmérése és a követelmények részletes elemzése előzi meg. Ezután indulhat a rendszer tervezése és telepítése.

AS NTK + ULS NTK
Max. teherbírás
3000 kg
Paletták száma (sztenderd méret)
10-10 db (alkatrész és maradék lemez torony)
Nyersanyag max. kötegmagassága
90 mm
Késztermék vagy maradék lemez max. kötegmagassága
90 mm vagy 250 mm (dupla magasság opcionális)
Betárazó egység (L)
Min. lemezméret
900 x 900 mm
Max. lemezméret
3000 x 1525 mm
Max. emelő kapacitás
220 kg
Lemezvastagság
0,5-6,00 mm
Kitárazó egység (UL)
Min. lemezméret
900 x 900 mm
Alkatrész szortírozó egység (TK)
Alkatrész min. méret (lézer)
100 x 40 mm
Alkatrész max. méret (lézer)
2800 x 1500 mm vagy 3000 x 500 mm
Alkatrész min. méret (stanc)
50 x 100 mm vagy 200 x 50 mm
Alkatrész max. méret (stanc)
2800 x 1450 mm vagy 3000 x 500 mm
Max. alkatrész súly
60 kg (egykaros), 120 kg (kétkaros)
Alkatrész felvétel max. sebessége
160 m/perc (X-tengely)
Alkatrész felvétel max. sebessége
100 m/perc (Y-tengely)

Kérdéseivel vagy ajánlatkéréssel kapcsolatban forduljon szakértő kollégáinkhoz!