ÚJDONSÁG: ITT AZ ÚJ TELJES ELEKTROMOS AMADA EGB ÉLHAJLÍTÓGÉP!

Az AMADA bemutatja legújabb EGB-e élhajlító sorozatát, melyet olyan teljesen elektromos, intelligens, funkcionális és erőteljes élhajlítógépek alkotják, amelyek forradalmasítják a kézi hajlítást, és könnyű kezelhetőség jellemez.

Az EBG-ATCe a HG-ATC és a HRB-ATC piacvezető automata szerszámcserélő élhajlítógépek továbbfejlesztése, mely magas termelékenységet és nagy teljesítményt biztosít még a kevésbé tapasztalt kezelők számára is.

Az EGB-ATCe a legmodernebb technológiával van felszerelve a kezelők támogatására, szem előtt tartva a maximális pontosság biztosítását és a környezet védelmét. Az újítások között szerepel a vadonatúj szervohajtás, az elektromos bombírozó rendszer, az új háromujjas hátsóütköző virtuális megjelenítési technológiával (AR), hangvezérlés és a legújabb, továbbfejlesztett AMADA szögmérő technológia is.

Az AMADA EGB-e sorozata a válasz egy innovatív, rendkívül termelékeny és egyben rendkívül könnyen használható gép iránti piaci igényre. Ennek célja, hogy enyhítse azt a problémát, amellyel sok vállalat szembesül a képzett szakemberek megtalálása és megtartása terén.

Az új AMNC 4ie vezérlő központosítja és integrálja az összes új megoldás kezelését, biztosítva a legmagasabb termelékenységet és hatékonyságot a piacon. Ezen túlmenően az olyan felszereltségek, mint a HMI táblagép, az alkatrészek pozicionálására szolgáló virtuális megjelenítés (AR), a hangutasítások, az új szögmérő a hajlítási szög automatikus beállításához és a teljesen automatikus offline programozás, drasztikusan csökkentik az állásidőt és tehermentesítik a kezelőt, akinek már csak a meghajlított alkatrészt kell kézbe vennie.

A szervoelektromos hajlítások fejlesztésében szerzett több, mint 20 éves tapasztalatával az AMADA olyan új megoldást kínál, amely a legmagasabb sebességet és dinamikát kínálja a piacon mind a felső hajlítógerendák, mind a hátsóütközők esetében.

Annak érdekében, hogy a gépet még a kevésbé tapasztalt kezelők is könnyen kezeljék, fontos a lehető legtöbb folyamat automatizálása, és minden kézi folyamat egyszerűsítése.

Az AMADA ezért fejlesztette ki a VPSS 4ie BEND offline programcsomagot, amely rajz alapján automatikusan elkészíti a hajlító programot, és lehetővé teszi a kezelő számára, hogy az alkatrészt kézi beavatkozás nélkül legyártsa. A gyártást maga a gép vezérli autonóm módon az új és gyorsabb Bi-S II szögmérőrendszer segítségével.

A BI-S II szögmérőrendszer gondoskodik arról, hogy a felső és alsó hajlítógerendák pozíciója kiegyenlített legyen, és ezáltal magas szintű hajlítási linearitás legyen elérhető.

Az eredményül kapott szög megjelenik a HMI táblagépen, amely mindig a kezelő előtt van, így nincs szükség kézi szögméréshez.

A teljesen elektromos és dinamikus bombírozó rendszer aszimmetrikus vezérlésű. Ez azt jelenti, hogy az alsó hajlítógerenda bal és jobb oldalán különböző korrekciók végezhetők. Ezáltal a gerendák párhuzamossága eltolt helyzetű hajlításkor is megtartható, függetlenül a V mérettől vagy anyagvastagságtól.

A szerszámbeállítás egy másik fontos folyamat, amely jelentősen befolyásolja a gép általános termelékenységét. 2006-ban az AMADA megreformosította a hajlítást, és a lemezmegmunkálási piacon elsőként automatizálta a szerszámozási folyamatot az Astro 100 II Cell ATC élhajlítógépével. Azóta az AMADA 2012-ben piacra dobta a HD ATC élhajlítógépét, majd 2015-ben a HG ATC élhajlítócsaládot és 2021-ben megismerhettük a HRB ATC élhajlítógépeket, amelyek alapvetően megváltoztatták a szerszámozási folyamatot, és világszerte piacvezető pozícióra tettek szert.

Az ATC-t (automata szerszámcserélő rendszer) úgy tervezték, hogy megfeleljen a piaci igényeknek, lehetővé téve a kis tételek és a sürgősségi rendelések gyors és egyszerű gyártását, valamint különféle gyártástervezési típusokat, mint például az összeszerelési megrendelések kötegelt feldolgozását. Ily módon az ATC megduplázza a termelékenységet, védi a szerszámokat és javítja a munkakörnyezetet.

Az EGB-e sorozatú ATC élhajlítógépek 30%-kal nagyobb kapacitással és 40 mm helyett 50 mm-es maximális V mérettel alakították át. Ezeket a fejlesztéseket a méretek csökkentése mellett érték el a helyigény optimalizálása érdekében.

Az AMADA EGB-e új, három, független, keskeny ujjú hátsóütközővel rendelkezik, mely segítségével gyors és stabil a pozícionálás, különösen az összetett formájú alkatrészek esetében, mivel az ütközőujjak hátsó ütközőként és oldalütközőként is használhatók.

A megállási helyzetet egy kiterjesztett valóságú (AR) kamera figyeli, amely a táblagép kijelzőjén mutatja a feldolgozandó alkatrész helyes elhelyezkedését, és ráteszi az alkatrész valós idejű képét.

A táblagép mozgatható, amely megmutatja a kezelőnek a szükséges információkat, mint az elért hajlítási szöget, a megállási helyzetet és az alkatrészkezelésre vonatkozó figyelmeztetéseket a hajlítási műveletekben kevésbé gyakorlott emberek számára.

Az AMADA számára kulcsfontosságú a környezeti hatások minimalizálása. Ezzel összefüggésben az AMADA egy sor innovatív megoldást fejlesztett ki, amelyek lehetővé teszik a fogyasztás és a szennyező anyagok csökkentését, miközben növelik a termelékenységet.

Az új AMNC 4ie vezérlő képes észlelni a kezelő jelenlétét, és automatikusan kikapcsolja a képernyőt, a szervohajtásokat és a LED-lámpákat, ha a kezelő hosszabb ideig nincs jelen.

Egy másik opció az SF75 hajlítássegítő, amely az alkatrész méretétől és súlyától függően egy vagy két karral kapható. Mentesíti a kezelőt a fizikai emeléstől, és növeli a minőséget és a biztonságot.

Az EGB-e élhajlítógép sorozattal kapcsolatos további információkért és bemutatók kéréséhez forduljon értékesítési kollégáinkhoz.

EPL-TECH Kft.
sales@epl.hu
+36 20 342 7969
www.epl.hu