Újabb úttörő évet zárt az AMADA

Az AMADA örömmel jelenti be, hogy 2023-ban elérte a kétszázadik VENTIS AJ 4 kW-os fiber lézergép értékesítését Európában. A kétszázadik VENTIS AJ 4 kW-os teljesítményű fiber lézergép, amely az AMADA egyedülálló Locus Beam Control technológiáját alkalmazza, a sztenderd 6 kW-os teljesítményű lézergépekhez hasonló teljesítményt nyújt. A meglévő 4kW-os lézergép mellett új 6kW-os változatot is gyártják már az AMADA franciaországi gyártó üzemében. Ez az új, nagyobb teljesítményű változat a 8- 10 kW-os szabványos lézergépekhez hasonló teljesítményt tud nyújtani.

AMADA VENTIS 4kW – MIÉRT LETT ILYEN GYORSAN NÉPSZERŰ?

A 2019-es év végén bevezetésre kerülő AMADA VENTIS AJ 4kW-os teljesítményű fiber lézergépből 2021 novemberében rendelték meg a 100. darabot. A mérföldkőnek számító kétszázadik megrendelés kevesebb mint 15 hónappal azután érkezett, ami rávilágít arra, hogy az európai ügyfelek egy nagyobb arányban ismerik el az LBC technológia előnyeit. A nagyobb teljesítményű gépekhez hasonló termelékenység elérése kisebb energiafelhasználás mellett az elmúlt években az ügyfelek számára kiemelt fontosságú volt, ami csökkenti az alkatrészenként összköltséget és versenyképesebbé teszi őket. 

A 200. VENTIS AJ

A franciaországi Vernouillet-ben, Dreux közelében található RDS lemezmegmunkáló műhely rendelte meg a kétszázadik AMADA VENTIS AJ fiber lézergépet Európában, aki számos ipari ágazatnak szállít, többek között az építőipar, az autóipar, a gyógyszeripar, az élelmiszeripar és a repülőgépipar számára. Jelenleg AMADA élhajlítógépekkel és AMADA lemezollókkal rendelkeznek. A VENTIS AJ 4kW-os fiber lézergép az első AMADA lézergépük, amely egy versenytárs gépét váltotta fel az általános hatékonyság növelése érdekében.

AMADA VENTIS AJe 6kW – KÉT ÚJ TECHNOLÓGIA ÖTVÖZÉSE

Az új VENTIS AJe 6KW-os gépváltozat két új lézermegmunkálási technológiát mutatott be: az LBC FLASH CUT lehetővé teszi a kis lyukak vágását a gép meghajtási rendszerétől függetlenül. Az LBC egység hozza létre a körkörös mozgást, ami drasztikusan megnöveli a másodpercenként megmunkálható furatok számát. A SOFT JOINT technológia egy teljesen új módszer az alkatrészek fémlemezben való rögzítésére, amely az anyag feszültséget használja fel az alkatrészek fixálására. Ez jelentősen csökkenti az alkatrészek felbillenésének lehetőségét, és sokkal megbízhatóbb megmunkálást biztosít a kisebb alkatrészek esetén.

ÚJ AMNC4ie VEZÉRLŐ – EGYSZERŰ GÉPKEZELÉS, GYORSABB MEGMUNKÁLÁS

A 6kW AMADA VENTIS AJe fiber lézergép az új AMNC4ie vezérlővel van felszerelve. Az új vezérlőt kifejezetten úgy tervezték, hogy a gép kezelése intuitívabbá váljon, kevésbé támaszkodjon a magasan képzett gépkezelőkre, és számos új funkcióval rendelkezzen.

Az arcfelismerés automatikusan át tudja állítani a használt nyelvet a vezérlőn tárolt 15 nyelv egyikére, miközben csökkenti a munkafolyamatok számát és javítja a munka hatékonyságát.

Az automata maradéktábla kiosztás (remnant nesting) funkció szintén javítja az anyagfelhasználást beszélő míg a mobil HMI funkció lehetővé teszi több gép adatainak távoli elemzését.

A karbantartási oktatóvideók a vezérlőn is megtekinthetők, vagy átvihetők egy mobileszközre, hogy a kezelők elvégezhessék azokat a feladatokat, amelyekhez a gép körül kell mozogniuk.

LASER INTEGRATION SYSTEM (LIS) – NAGYOBB GÉPI ÖNÁLLÓSÁG, KEVESEBB KEZELŐI BEAVATKOZÁS

Az AMADA VENTIS AJe 6kW-os fiber lézergép LIS (Laser Integration System) minden funkciójával fel van szerelve, amely nagyobb fokú autonóm termelést tesz lehetővé. Az olyan funkciók, mint az automata sugár és fúvóka központosítás, a védőüveg felügyelet és az automata fej ütközés utáni helyreállítási funkció lehetővé teszi, hogy a gép hosszabb ideig működjön, kevesebb emberi beavatkozással.

Az AMADA VENTIS AJe 6kW-os teljesítményű fiber lézergéppel új lemezmegmunkálási lehetőségek nyílnak meg, mivel a 6kW-os lézergép képes a különböző minőségű vastag lágyacélok feldolgozására vágási adatok módosítása nélkül, rozsdamentes acél alkatrészek salakképződés nélküli gyártására és alumínium vágására egy 10 kW-os teljesítményű szabványos fiber lézergéppel megegyező sebességgel, miközben jóval kevesebb energiát fogyaszt.

Bővebb tájékoztatás az AMADA csúcstechnológiát képviselő fiber lézergépeiről és egyéb innovatív lemezmegmunkáló technológiáiról:

EPL-TECH Kft.
+36 20 342 7969
sales@epl.hu