Automatizált stancolás, lézervágás és hajlítás egyetlen folyamatban

Automatizált folyamat, AMADA Blank-to-Bend

AMADA Blank-to-Bend koncepció: stancolás, lézervágás és hajlítás egyetlen automatizált folyamatban

Az AMADA új Blank-to-Bend koncepciójával a stancolás, lézervágás és hajlítás egyetlen, nagymértékben automatizált, végponttól végpontig tartó folyamatban végezhető el.

Ez rendkívül fontos szempont, amikor a gyártó vállalatoknak nem csak a megbízók elvárásainak kell megfelelniük, hanem a teljes gyártási folyamatot is úgy kell optimalizálniuk, hogy a hatékonyság mellett megfeleljenek az ESG kritériumoknak is. (Az ESG az Environment (Környezet), Social (Szociális), Governance (Irányítás) rövidítése. A kritériumok tájékoztatást adnak arról, hogy egy vállalat milyen mértékben tanúsít környezet- és klímabarát magatartást, mennyire tartja be az olyan szempontokat, mint például a munkahelyi egészségvédelem és biztonság, vagy milyen irányítási és ellenőrzési folyamatokat alkalmaz.) A Blank-to-Bend rendszere nagyban támogatja a fenntarthatósági szempontokat: jelentős hely-, idő- és költségcsökkentés érhető el a lemezmegmunkálás területén. Emellett az sem elhanyagolható tény, hogy az AMADA lemezmegmunkálógépek kiemelkedő színvonalat képviselnek. Karbantartási igényük minimális, így fenntarthatóság szempontjából is kulcsszerepet játszhatnak egy automatizált gyártási folyamat kialakításában.

A koncepciója forradalmi megoldást kínál – akár komplex fémlemez alkatrészek esetén is – a lemezmegmunkálás területén. Az ennek megfelelően kialakított rendszer lehetővé teszi, hogy az összes vágási és hajlítási művelet, beleértve az anyagmozgatást is, egyetlen, jelentős mértékben automatizált és végponttól végpontig tartó folyamatban valósuljon meg.

Automatizált folyamat, AMADA-Blank-to-Bend, topview

Raktározási rendszer

A koncepció három jól ismert AMADA termékcsoport köré épül. Alappillére az CSII raktározási rendszer, amely rendkívül hatékony és integrált megoldást kínál a gyártási folyamatok automatizálásához és a többi gép összekapcsolásához. Moduláris felépítésének köszönhetően bármilyen gyártási feladathoz konfigurálható.

Stancolás és lézervágás

A raktározási rendszer egyik oldalról integrálja a stancológépet vagy a fiber lézer-stanc kombi gépet, amely a lemezből az előre megvágott alkatrészeket készíti el. Ha a fiber lézer-stanc kombi gép integrálása mellett döntünk, mint amilyen az EML AJ fiber lézer-stanc kombi gép is, akkor további automatizációt vihetünk a rendszerbe. Ez a kombi lemezmegmunkálógép ugyanis integrált fúvóka-cserélővel és QR-kód beolvasással működő szerszámazonosító-rendszerrel van felszerelve. Így precíz és gyors váltást tesz lehetővé a lézervágó és a stancoló üzemmód között. A lézerrendszer rugalmassága pedig tovább növeli a termelés folyamatának hatékonyságát.

Élhajlítás

A raktározási rendszer másik oldalán egy szerszámcserélővel is ellátott élhajlítógép található, amely teljesen automatizáltan végzi a szükséges élhajlítási műveleteket. A hajlításnál a termelékenységet befolyásoló kritikus tényező a szerszámbeállítás és a programozási idő. Az integrált automata szerszámcserélő rendszernek (ATC – Automatic Tool Changer) és a hatékony offline VPSS 3i Bend szoftvernek köszönhetően a beállítási idők drasztikusan csökkenthetők. Az automata szerszámcserélő nagy hatékonyságot és precíziós beállítást biztosít, valamint a kezelői beavatkozás is minimálisra csökken.

A két végpont közötti anyagmozgatást a raktárrendszerhez csatlakoztatott, nagysebességű alkatrész szortírozó megoldás látja el. A teljes rendszerhez akár 80 raklap is csatlakoztatható, így garantált a termelési folyamat egységes és zavartalan működése.

Összesített kapacitások

„A Blank-to-Bend-koncepció nagy előnye abban rejlik, hogy az összes vágási és hajlítási művelet, beleértve az anyagmozgatást is, egyetlen magasan automatizált, végponttól végpontig tartó rendszerben végezhető el. A koncepció egyesíti az egyes AMADA rendszerek nagy termelési kapacitását a lehető legnagyobb termelékenység és hatékonyság elérése érdekében.”  – magyarázza dr. Illyés Péter, az EPL-TECH Kft. ügyvezetője. Az így kialakított rendszer további előnye, hogy nincs szükség a korábban megszokott nagy létszámú kezelő személyzetre, illetve a hibák és a sérült alkatrészek kockázata a lehető legkisebbre csökken.

Alacsony beruházási költségek

A gépek költségeihez képest a Blank-to-Bend koncepció megvalósításával járó pénzügyi ráfordítás kifejezetten alacsony. Egy meglévő gyártási környezetben történő kialakítás esetén a költségek a teljes rendszer beruházásának kevesebb, mint tíz százalékát teszik ki. A teljesen új rendszert felállító ügyfelek esetében pedig a koncepció megvalósítása a teljes költségeknek legfeljebb két százalékát adják. A rendszer kialakítása során a legfontosabb területek a tárolórendszer konfigurálása és a rendszerek közötti végponttól végpontig tartó kapcsolatot biztosító szoftver bevezetése.

Ügyfélspecifikus tervezés

Az AMADA mindig is híres volt az innovatív szemlélet módjáról, kiemelkedő színvonalú lemezmegmunkáló gépeiről, valamint ügyfélközpontú hozzáállásáról. Szinte a kezdetektől teljes körű támogatást kínál partnerei részére. Nem pusztán gépeket gyártanak, hanem a használatukhoz szükséges szerszámokat, kiegészítő berendezéseket és szoftvereket egyaránt. Az új koncepció is híven tükrözi a japán cég közel 80 évre visszatekintő innovatív, rugalmas szemléletét és ügyfélközpontú hozzáállását. A vállalat már korábban is részt vett egyedi ügyfél igények kidolgozásában és egyedi gyártóegységek tervezésében. Ez adta az alapötletet, illetve szabványosítása is a korábbi projektek mentén került kialakításra.

Blank-to-Bend rendszer kialakítása különösen előnyös lehet azoknak, akik már rendelkeznek CSII tárolórendszerrel és stancolóval vagy akár fiber lézer-stanc kombi géppel, és most tervezik hajlítógéppel is bővíteni folyamataikat. A megoldás bevezetését minden esetben az ügyfél igények alapos felmérése és a követelmények részletes elemzése előzi meg. Ezután indulhat a rendszer tervezése és telepítése.