35. Precíziós Lemeztechnológiai Verseny

Az AMADA ebben az évben is meghirdeti a 35. Precíziós Lemeztechnológiai Versenyét, amelynek célja a fejlett lemezfeldolgozási technológiák népszerűsítése. Az ügyességi versenyt 1989-ben indította útjára az AMADA. Minden év májusától 5 kategóriában várják a jelentkezéseket különböző termékkategóriákban, melyeket szakértői zsűri elbírálása után, 2023. márciusában díjaznak. A bíráló bizottság akadémiai intézetből, ipari egyesületekből, a japán Amada Solution Center látogatóiból és a külön kinevezett bírákból áll.

Nevezési kategóriák:

(1) Lemez alkatrész (egy lemezes gyártás) / Sheet metal parts (Single sheet fabrication)

(2) Összeszerelt lemez alkatrész (alkatrészek összeszerelése) / Sheet metal assemble parts (Assembly of parts)

(3) Hegesztett alkatrész (hegesztési technológia és készségek) / Welding fabrication (Welding technology & skills)

(4) Formatív művészeti gyártás (formatív ötletek) / Formative arts fabrication (Idea and impressing of formative arts)

(5) Tanulói gyártás (tanulók által készített alkatrészek) / Students’ fabrication (Fabricated by students);

 

Minden benevezett termék a kanagawai Amada Solution Center-ben 2022. novembere és 2023. januárja között kerül kiállításra, és ott történik a beérkező művekre a szavazatok leadása is. A beérkező szavazatok alapján a 10 legjobb termék kerül be a döntőbe, ahol a nyerteseket a zsűri voksa alapján választják ki.

Bővebben a versenyről:

Kik jelentkezhetnek:

  • Cégek

A benevezett terméket precíziós fémlemez/lemezmegmunkáló üzletággal foglalkozó és lemezmegmunkáló gépeket használó cégnek kell készítenie.

  • Tanulók

A ” tanulói gyártás” kategóriára olyan hallgatók jelentkezhetnek, akik középiskolában, műszaki főiskolán, egyetemen vagy szakiskolában fémmegmunkálással kapcsolatos tanulmányt folytatnak.

Mikor-hol:

A nevezéseket 2022. májusától októberig fogadják. A pályaművek átadhatóak közvetlenül az AMADA munkatársainak, vagy elküldhetőek a helyi AMADA képviselet irodájába.

A verseny helyszíne:

AMADA Solution Center, AMADA CO., LTD.
200, Ishida, Isehara-shi, Kanagawa 259-1196 Japan

Hogyan kell jelentkezni:

A benevezett termékhez mellékelni kell a kinyomtatott, kitöltött jelentkezési űrlapot. Kérjük a kitöltés előtt olvassa el a jelentkezési útmutatót.

Jelentkezési feltételek:

(1) A benevezett terméknek fejlett lemezgyártási technológiát kell szimbolizálnia, és megmunkálása lemezmegmunkáló géppel kell történjen.

(2) A pályázók felelősséget vállalnak azért, hogy be tudják mutatni a terméket.

(3) Ha az elkészített terméket harmadik fél szerzői jogi (karakter, stb.) anyagaként, szabadalmi jogaként, formatervezési mintajogaként, védjegyjoga vagy egyéb szellemi tulajdonjoga alatt kívánja benevezni, csatolni kell a jog tulajdonosának engedélyét, beleegyezését a termékkel együtt.

(4) A benevezett alkatrészeket céges logóval nem szabad ellátni.

(5) Benevezéskor a termék nevezési kategóriáját (5 nevezési kategória egyike) világosan meg kell jelölni.

(6) A benevezhető alkatrész mérete: 1500 mm a teljes külső méretekben (hossz + szélesség + magasság), és nem haladhatja meg a 600 mm-t bármely kiterjedésben.

(7) A benevezett termék visszaküldésére nincs lehetőség. Ha szeretné visszakapni az alkatrészt, kérjük jelezze.

(8) A pályaművek 2022. novembere és 2023. októbere között kerülnek kiállításra az AMADA központjában, Japánban.

Kiválasztási folyamat:

Minden pályamű az alábbi kritériumok szerint kerül elbírálásra kategóriánkként:

  • A pályamű képvisel-e tippeket vagy ötleteket a gyártási technológiákhoz/gyártási know-how-hoz?
  • A pályamű előállítása során használtak-e olyan fejlett vagy új technológiát, amely a mai lemezgyártási technológián alapul?
  • A pályamű magas minőségű és nagy pontosságú munkadarab, fejlett és tapasztalt készségekkel és módszerekkel készült-e?

A pályaművek elbírálása két szakaszban történik:

1) Első kiválasztás

2022. novembere és 2023. januárja között minden pályamű az AMADA központjában kerül kiállításra, ahol online szavazhatnak rájuk az AMADA látogatói.

2) További kiválasztás

Az első válogatásból nevezett pályaműveket (kategóriánként cégenként egy termék) tudományos szakértőkből álló bíráló bizottság/zsűri értékeli. Az egyes díjazottakat a megszerzett szavazatok száma alapján határozzák meg.

 

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a verseny során a benevezett pályaművekben bemutatásra kerülnek a lemezmegmunkálási technológia és know-how csúcsai, melyek elősegítik mind a technológia, mind a megmunkálási készségek fejlődését, valamint az iparág további fejlődését.

A versenyben évről évre egyre több cég vesz részt. A „tanuló gyártás” kategória nagyszámú kiváló pályamunkát vonz. Ez nagy fejlődést prognosztizál a lemezgyártás jövőjét illetően.

Várjuk partnereink jelentkezését!

Amennyiben kérdésük lenne a versennyel kapcsolatban, keressék kollégáinkat, akik szívesen állnak rendelkezésükre.

Üdvözlettel,
az EPL-TECH Kft. csapata