AUTOMATA SZERSZÁMCSERÉLŐ KÖZÉPKATEGÓRIÁJÚ ÉLHAJLÍTÓ GÉPHEZ IS – ITT AZ ÚJ AMADA HRB-ATC ÉLHAJLÍTÓGÉP

Az AMADA Európa szerte több mint 300, világszerte több, mint 1000 automata szerszámcserélős (ATC) élhajlítógépet üzemelt be. Mostantól a cég egyedülálló ATC technológiája a középkategóriás gépeknél is elérhető. Korábban csak a csúcskategóriás élhajíltógépen, mint pl. az AMADA HG-ATC és annak elődjén, a HD-ATC esetén volt ez a megoldás megrendelhető, azonban az AMADA az új AMADA HRB-ATC középkategóriás modelljével közvetlenül reagál az ilyen típusú megoldás iránti piaci igényekre.

Az AMADA HRB-ATC automata szerszámcserélős élhajlítógép teljes méretű automata szerszámcserélővel (ATC) rendelkezik, pontosan ugyanannyi szerszámtárolási lehetőséget kínál, mint a cég csúcskategóriás HG-ATC élhajlítógépe. Az új géphez egy AMADA szerszámcsomag tartozik, mely az ügyfél gyártási követelményeinek felmérése alapján kerül meghatározásra. Fontos megjegyezni, hogy a HRB-ATC teljesen kompatibilis az AMADA AFH/Promecam szabványos szerszámokkal. Ennek eredményeképpen bármely meglévő ügyfél, aki ezeket a szerszámokat használja, szükség esetén manuálisan betöltheti azokat az új gépbe.

Az automata szerszámcserélővel felszerelt CNC élhajlítógép számos előnnyel jár azoknak az ügyfeleknek, akik meg akarják hosszabbítani élhajlítógépük tényleges üzemidejét. Az ATC akár 80% -kal is csökkentheti a beállítási időket ahhoz képest, hogy egy kezelő manuálisan tölt be egy szerszámot, ami egyértelmű előny azon cégek számára, melyek naponta több szerszámkiosztással dolgoznak. Ezen túlmenően, amíg az ATC működik, a kezelő egyidejűleg más feladatokat is elvégezhet, növelve ezzel az általános hatékonyságot.

Az automata szerszámcserélés és a gyors beállítási lehetőség miatt az AMADA új HRB-ATC élhajlítógépe különösen ideális azok számára, akik kis tételben gyártanak. A gép kimondottan ideális bérmunkák elvégzésére.

A gyártási előny a forgatás lehetőségéből is adódik – minden bélyeg pozitívan vagy negatívan felszerelhető. Pillanatnyilag csak az AMADA ATC biztosít ilyen megoldást a piacon. További előny, hogy ha a kezelőnek speciális szerszámokat vagy hosszúságokat kell alkalmaznia, melyeket az automata szerszámcserélő nem tud betölteni, a HRB-ATC élhajlítógép hidraulikus befogórendszere lehetővé teszi mind a bélyeg, mind a matrica gyors kézi betöltését.

A gép egyéb fontos jellemzői között szerepel az automata bombírozás, amely alapfelszereltség és a pontosságot még jobban növeli.

Az opciós AMADA BI-S automata szögmérő rendszer is hozzájárul a kiemelkedő hajlítási pontosság eléréséhez. Ez a megoldás segíti a selejt csökkentését, ami különösen hasznos a kis tételeket vagy drága anyagokat megmunkáló ügyfelek számára.

Opcióként kapható az automata csúszó lábpedál is. Lehet egy megmunkálási programban több hajlítóállomás a gerenda hosszában, akkor sincs szükség a lábpedál manuális áthelyezésére. Nem ritka, hogy a megmunkálás során néhány élhajlítógép kezelő naponta 100-szor mozgatja a lábpedált, ami egy év alatt sok elvesztegetett időnek felel meg. Az AMADA csúszó lábpedálja esetén az áthelyezés automatikusan történik, növelve a termelékenységet.

Az AMNC 3i nagy érintőképernyős 3D vezérlő számos innovatív funkciót tartalmaz, beleértve az új „Lite” módot. Valójában a „Lite” mód a HMI egyszerűsített formája, ami gyorsabbá teszi a vezérlő kezelését és egyszerűbbé teszi a gépkezelő betanítását.

Az új HRB-ATC élhajlítógép 2021 nyár végétől kerül bemutatásra az AMADA európai képviseleteinél. A gép kezdetben 100 tonna/3 m-es kivitelben lesz kapható, a 220 tonna/4 m-es kivitel pedig az év végétől lesz elérhető.