Automatizálás nagy méretekben – új AMADA automatizálási megoldások nagyméretű lemezmegmunkáláshoz

Az AMADA új ENSIS-4020 AJ fiber lézergépe az AMADA olyan lézervágó rendszere, melyet speciálisan 4 × 2 méteres fémlemezek megmunkálására alakítottak ki, és amely kombinálható az AMADA AS LUL II-4020 tároló rendszerrel és az AMADA TK-4020L tározó- és szortírozó rendszerrel, így egy teljesen automatizált gyártási megoldást alkotva.

Az AMADA ENSIS-4020 AJ fiber lézergép az AMADA ENSIS lézergép család legújabb tagja. Ennek a gépnek az esetében is az AMADA változó fénysugár-vezérlési megoldása lehetővé teszi a fiber lézersugár automatikus változását az anyag típus és a vastagság függvényében, valamint 0,8 – 25,00 mm vastagságú normál acél, rozsdamentes acél, alumínium, réz, sárgaréz vagy titán vágását, minden nehézség nélkül.

A gépben az igazi újdonság azonban a 4 × 2 méteres fémlemezek megmunkálása, vagyis akár 8 négyzetméter területű anyagok vágása.

Az AMADA A-tól Z-ig automatizálási megoldást kínál a lemezmegmunkálás esetében az AMADA AS LUL II-4020 automata tároló rendszer és az AMADA TK-4020L tározó- és szortírozó rendszerrel. Ezek mind kompakt, helytakarékos automatizálási rendszerek, amelyek képesek lefedni az összes szükséges műveleti lépést. Ezekkel az automatizálási megoldásokkal akár 90 százalékos automatizálási szint is elérhető, amely során teljes felügyelet nélküli vagy minimális emberi erőforrás alkalmazásával egyenletesen magas és abszolút hibamentes gyártási minőség állítható elő.

Megnövelt kapacitás

Az AMADA AS LUL II-4020 automata tároló rendszer a már bevált AMADA AS LUL tárolótorony második, újratervezett generációja. Automatikusan felveszi a nyersanyaggal megrakott raklapot és átszállítja a betárazó állomásra. Itt a lemezek elkülönítésre kerülnek, majd vastagság ellenőrzés után a vágó palettára helyeződnek, amely bekerül az AMADA ENSIS AJ-4020 lézervágógépbe.

Az új AMADA AS LUL II-4020 tároló rendszer úgy lett megtervezve, hogy lehetővé teszi az automata kirakodást is saját kirakodó egységének és három kirakó raklapjának köszönhetően, mely az alapfelszereltséghez tartozik.

Az AMADA TK-4020L tározó- és szortírozó rendszer még nagyobb kapacitást biztosít. Ennek segítségével az alkatrészek egyenként eltávolíthatóak a vágó palettáról és az előre programozott helyre helyezhetőek. Ilyen célra összesen tíz paletta áll rendelkezésre.

Megbízhatóság és gazdaságosság

Összességében az AMADA egy olyan új, végpontok közötti automatizálási megoldást fejlesztett ki az ENSIS-4020 AJ fiber lézergépéhez, ami egyedülálló, hibamentes és pontos mozgatást és megmunkálást biztosít, kimondottan nagy méretű lemezek számára. A megnövelt termelési hatékonyság mellett a felhasználóknak nagy megtakarítást szavatol, mely a csökkentett emberi erőforrás felhasználás, a precíz, tervezhető be- és kitárazó ciklusok, valamint a nagy megbízhatóságnak köszönhető.