Egyedülálló integrált intelligencia – itt az AMADA REGIUS-3015 AJ fiber lézervágógép!

Amada REGIUS 3015 AJ

Az AMADA REGIUS 3015 AJ fiber lézergépbe integrált intelligens megoldások és funkciók biztosítják, hogy ez a lézervágógép állandó „önellenőrzést” végez, és az összes üzem- és folyamatparamétert automatikusan igazítja a vágási művelet igényeihez. Ez lehetővé teszi a maximális termelékenység és a gazdasági hatékonyság elérését a gép használatával – ugyanakkor egyszerűsíti a működést és biztosítja az állandó rendelkezésre állást.

Az új AMADA REGIUS 3015 AJ a legújabb fejlesztés az AMADA lézervágó gépek sorában, teljesen új dimenziókat nyit meg a termelékenység, a minőség és a gép rendelkezésre állása szempontjából. Az új rendszert integrált intelligencia jellemzi számos új, automata funkcióval és jellemzővel. Ezeknek az automatizált képességeknek köszönhetően az új AMADA REGIUS 3015 AJ képes figyelni mind saját működését, mind a vágási folyamatot, és autonóm módon beállítani a gép és a folyamat paramétereit. Ez a rendszernek kivételesen magas gyártási hatékonyságot biztosít.

Intelligens automata működés

Az AMADA REGIUS 3015 AJ kiemelkedően magas teljesítménye az innovatív funkciók széles skálájának eredménye. Ide tartozik a továbbfejlesztett 3 tengelyes lineáris hajtás, még gyorsabb gyorsítással és lassítással, amely összességében növeli a vágási folyamat teljes sebességét. Más AMADA lézergépekben is már alkalmazott lézersugár-vezérlő mechanizmus biztosítja, hogy a fiber lézer tökéletes vágási eredményt érjen el vastag és vékony anyagokkal egyaránt. Ezt a vágási minőséget tovább javította az új i-Process Monitoring megoldás. Az i-Process Monitoring figyeli a lézersugarat és a vágási körülményeket és biztosítja ezen paraméterek optimális konfigurációját. Ezt kiegészíti egy másik új fejlesztés, az i-Optics Sensor. Ez a megfigyelő mechanizmus észleli a szennyeződéseket, a beégéseket vagy más interferenciaforrásokat a vágóoptika védőüvegén. Az új i-Nozzle Checker integrált kamerával figyeli a fúvókát a részecskék esetleges felhalmozódása vagy károsodása szempontjából, képes a fúvóka középpontjának automatikus központosítására és a sugárparaméterek figyelésére is. Ez kizárja a produktív működés során bekövetkező esetleges károsodásokat, különösen kezelőszemélyzet nélküli hosszabb ciklusok alatt. Ha a vágófej ütközne a vágóanyaggal, akkor a fej automatikusan kitér, majd automatikusan központi helyzetbe mozog és ellenőrzésre kerül. Ily módon a vágási folyamat minimális kieséssel folytatható. Ha vágási hiba lépne fel, a rendszer stabilitását az öndiagnosztikai funkció biztosítja.

Egyszerűsített kezelés

A lézerintegrációs rendszer részét képező új, intelligens i-Process Monitoring, az i-Optics Sensor és az i-Nozzle Checker funkció nagyban leegyszerűsíti a rendszer működését. Ennek oka, hogy sok mindent, ami korábban a kezelő tudásától és tapasztalatától függött a hagyományos lézervágó gépek használatakor, ma már maga az AMADA REGIUS 3015 AJ végzi. A rendszer elvégzi az összes szükséges funkció ellenőrzését és automatikusan a feltételeknek megfelelően állítja be magát. Az AMADA REGIUS 3015 AJ i-Camera támogatott rendszere tovább egyszerűsíti a működést. Feladata, hogy automatikusan megmérje a lemez helyzetét a gépben, beleértve az automata kiindulási pont beállítását. Ezen túlmenően a feldolgozás után észleli és rögzíti a maradék lemez adatait is. Az érintőképernyős vezérlő felületén a kezelő a lemezen rendelkezésre álló helytől függően további alkatrészek gyártását programozhatja be úgy, hogy áthúzza az alkatrész kontúrját a lemez fennmaradó részébe. Így biztosított az optimális anyagfelhasználás, amely csökkenti a költségeket és tovább növeli a rendszer hatékonyságát.

Egy másik kiemelkedő funkció a V-Remote funkció. Ennek segítségével a regisztrált felhasználó nemcsak az aktuális gyártási állapotot hívhatja le, hanem szinte bármilyen más helyről további alkatrész-feladatokat is felvehet a gyártási sorrendbe. A hálózatba való integráció képesség még tovább növeli a lemezfeldolgozási művelet hatékonyságát és teljesítményét – különösen, ha a géphez az AMADA automatizálási moduljai kapcsolódnak, mint például automata be- és kirakodó, valamint automata alkatrészkiszedő rendszer.

Összességében az új AMADA REGIUS 3015 AJ fiber lézergép integrált, intelligens szolgáltatásaival és funkcióival még gyorsabbá, jobbá és egyszerűbbé teszi a lézeres lemezmegmunkálást. A gép felhasználója támaszkodhat a rendszer objektív „önellenőrzési” funkcióira, melynek következtében a rendszer szintén önoptimalizálást végez, ezáltal a hibák és pazarlások kockázata minimalizálódik. Az új AMADA REGIUS 3015 AJ 2021 elejétől lesz elérhető a magyar piacon.