Automatizációs megoldások és számos újdonság a Timesaverstől

Hatékony kiegészítőkkel és bővített lehetőségekkel mutatkoztak be a Timesavers szerszámgépei az idei EuroBLECH-en.

Az új Hammer Head

A vállalat egyik idei újdonsága a Hammer Head™ névre keresztelt sorjázó kalapácsfej volt. Az új megmunkálófej edzett acéltüskékkel rendelkezik, amik a megmunkálás során úgy működnek, mint a kalapács. Így kimondottan a nagyobb acél alkatrészek nagy mennyiségű égési salakjának eltávolítására alkalmas. Használatával nemcsak jobb felületi minőség érhető el, de jelentősen csökkennek a gépek szerszámozási költségei is.

A Hammer Head™-et egy szintén idén debütáló, forgókefés sorjázó gépen, a 42es széria HWRBmodellén tekinthették meg az érdeklődők, működés közben.

Ultramodern kiegészítő keferendszer

Szintén a 42-es sorozat egyik gépével, a WWRBW típusú forgókefés sorjázóval mutatkozott be a Timesavers bolygómozgású, lamellás kiegészítő keferendszere. Az új egység közvetlenül a szerszámgép elé helyezhető, segítségével pedig a munkadarabok alsó felének sorjátlanítása és élkerekítése is elvégezhető. Ezzel az automatizációs megoldással jelentős idő takarítható meg, hiszen a munkadarabnak nem kell kétszer áthaladnia a gépen, a teljes felületkezeléshez elég egy ciklus.

Új köntösben a kompakt 12 csiszoló-sorjázó

A Timesavers standján nem csak a nagy gépeknek jutott főszerep. A kompakt csiszoló-sorjázó gépeket jelölő 12-es sorozat legújabb tagja felújított, korszerűsített megjelenéssel és egy hasznos kiegészítő funkcióval demonstrálta hatékonyságát. A berendezés szállítószalagját ugyanis a vákuumos mellett mágneses rögzítéssel is ellátták. Ennek köszönhetően egészen kis munkadarabok is könnyedén megmunkálhatók. Az újításoknak köszönhetően, az új gép tehát, mérete ellenére egy meglehetősen sokoldalú, költséghatékony eszköz.

Egyéb újdonságok

A fentieken túl további berendezéseket is láthattak az érdeklődők. A 32-es sorozat WRBW típusú, rendkívül gazdaságos működéséről ismert csiszoló- és sorjázógépet, a 22-es széria WMDB csiszoló- és sorjázógépet, valamint a 10-es sorozatú, cserélhető csiszolófejes kézi csiszoló-sorjázó gépet.

Szintén most debütált a Timesavers szerszámgépek új elektronikája, több Siemens komponenssel. A fejlesztésnek köszönhetően, a gépek a jövőben könnyedén integrálhatók lesznek automatizált gyártósorokba.

Szöveg: CNC Média