Új forgókefés csiszoló- és sorjátlanítógép a Timesavers-től

A lézer- és lángvágás elterjedésével egyre több cég bővíti tevékenységét lemeztechnológiai alkatrészgyártással. A lézer- és lángvágó gépek gyorsasága és sokoldalúsága miatt előszeretettel alkalmazzák őket a kis- és közepes sorozatú alkatrészgyártásban, amit Magyarországon többnyire kis- és középvállalatok végeznek, beszállítóként. A beszállítókkal szemben viszont alapvető és egyre hangsúlyosabb elvárás, hogy az elkészült darabokat méretpontosan, időben, valamint az elvárt minőségben, sorja- és revementesen szállítsák le. Milyen irányba induljon el a fejlesztéseivel egy kisebb cég, hogy a korlátozottan rendelkezésre álló hely miatt az “egy négyzetméterre eső legnagyobb kihasználtságot” elérje? A kompakt és sokoldalú gépek felé!

A Timesavers a közelmúltban bemutatta megújult 32-es széria gépét, ami a 42-es sorozat kompakt változata. Az új gép csiszolószalaggal és forgókefés fejjel is rendelkezik, valamint a már megszokott vákuumrendszerű munkadarab rögzítő és továbbító szállítószalaggal. A száraz megmunkálásra kifejlesztett gépen rozsdamentes acél, szerkezeti acél, alumínium és réz alkatrészek is sorjátlaníthatók és csiszolhatók. A megmunkálható munkadarab-szélesség 1.100 mm. Mindezt a lehető legkisebb helyen.

Wim van Dalen, a Timesavers International B.V. területi értékesítési menedzsere mutatta be a gépeket.

A kiállításon megismerkedhettek a látogatók a komoly múltra visszatekintő 42-es szériával is. Az extra fejnek köszönhetően a géppel minden csiszolási és sorjázási feladat egy lépésben, egy gépen elvégezhető. A kefék és csiszolók cseréje gyorsan elvégezhető a Timesavers gyorsszorító rendszerrel.

A gépen alkalmazható sorjátlanító megoldások között újdonságként mutatkozott be a forgó drótkefés fej is, amivel a lemezek éléről lehet eltávolítani az oxidréteget. Ezzel együtt összesen 2 csiszolószalag található a gép elején, egy forgó kefés sorjátlanító fej középen, végül egy újabb csiszoló a folyamat végén, ami a megfelelő felületi minőségről gondoskodik. Wim van Dalen megemlítette továbbá a Timesavers 22-es széria gépét is, ami 900, 1.100 és 1.300 mm-es szélességben érhetők el, mind csiszolószalag, mind pedig kefés sorjátlanítás és éllekerekítés végezhető a gépen.