Dynobend MR25 – multi-rádiuszos csőhajlító kis átmérő tartományokhoz

Dynobend MR25

Az idei Wire & Tube kiállításon mutatkozott be a Dynobend MR sorozatának legújabb modellje, az MR 25 multi-rádiuszos csőhajlító. Ennek a gépnek a fejlesztésénél a Dynobend célja az volt, hogy a kisebb átmérő tartományok irányába is bővítse portfólióját, így ez a modell kifejezetten az Ø4-25 mm közötti csövek hatékony hajlítására készült. A tervezésnél a piacon már megtalálható csőhajlítók képességeit vették alapul, és minden területen azokkal megegyező vagy még jobb teljesítmény elérésére törekedtek.

Az eredmény egy olyan nagysebességű csőhajlító lett, amely 1.000 Nm-es nyomatékával kategóriája egyik legerősebb gépének számít. Az MR sorozat korábbi gépeihez hasonlóan természetesen ez a modell is teljesen elektromos szervó hajtással rendelkezik, a gyártott csőalaktrészekkel szemben támasztott kimagasló minőségi követelmények esetén pedig a cső belsejében vezetett tüske és viper szorítópofa is elérhető hozzá.

A multi-rádiuszos gépek optimális választást jelentenek olyan feladatok esetén, amikor egy cikluson belül kell több rádiuszt, akár eltérő átmérőkkel is hajlítani. Ilyen alkalmazásokra jó példák a hidraulikus vezetékek az autóiparból vagy a kis átmérőjú bútoralkatrészek. Szükség esetén az MR szériás gépek a jobbos és balos hajlításokat is tudják ötvözni egyetlen gyártási folyamaton belül.

Külön kiemelendő, hogy a Dynobend a hajlítószerszámokat is saját maga tervezi is gyártja házon belül, így ügyfeleinek tényleg kiemelkedően rugalmas és személyre szabott megoldásokat tud kínálni.

Tecnikai paraméterek:

Hajlítási nyomaték 1.000 Nm
Kapacitás Ø25×2,5 mm
Hajlítási sebesség 540 °/s
Előtolási sebesség 2.100 mm/s
Elfordulási sebesség 720 °/s
Megfogó erő 25 kN