AMADA LCG 3015 AJ fiber lézer – 2 kW-os teljesítmény, egyetlen lézer modulból – cnc.hu

amada-lcg-3015-aj-fiberlezer-2kw

Az AMADA LCG 3015 AJ fiber lézer különleges, alkalmazás-specifikus kialakításának köszönhetően hatékony megoldást jelent minden vágási feladatra.

A gép legfontosabb jellemzői a sebesség, dinamikusság és rugalmasság. Az AMNC 3i vezérlő érintőképernyőjén keresztül egyszerűen és gyorsan végezhetjük el a szükséges beállításokat. A 2 kW-os lézert egyetlen forrás generálja, ami egyedülálló sugárminőséget biztosít. A nagyobb teljesítményű lézerforrás által generált jobb minőségű lézer jelentősen növeli a megmunkálás sebességét és minőségét. Emellett a gép energiafogyasztása nagyjából a harmada egy azonos teljesítményű CO2lézeréhez képest. Axel Willuhn, az AMADA termékmenedzsere mutatja videónkban a különleges technológiával felszerelt AMADA LCG 3015 AJ fiber lézert.

Ebben a különleges rendszerben a megmunkálás körülményeihez, a megmunkálandó anyag tulajdonságainak megfelelően módosítható a lézersugár. Általában a lézervágó gépek teljesítményét a lézere erejének növelésével próbálják fokozni, azonban ez nem minden esetben jó megoldás. A paraméterek alkalmazás-specifikus módosítása lehetővé teszi, hogy mindig az adott megmunkálásnak leginkább megfelelő beállításokkal dolgozzunk, így a vágási műveletek sokkal hatékonyabbá és gazdaságosabbá válnak.