Amada VPSS 3i – teljes körű szoftveres megoldás a gyártósorok optimalizálásához – cnc.hu

AMADA VPSS 3i szoftver demo

Az Amada innovatív megoldásai mindig az optimalizált gyártást és a hatékonyság növekedését szolgálták. Lemezmegmunkáló, lézeres megmunkáló és élhajlító gépeik, automatizálási és szerszámozási rendszereik, valamint szoftvereik folyamatos fejlesztésével a legnagyobb kihívást jelentő ipari problémákra is hatékony megoldást tudnak nyújtani.

cncmedia_orangehr

Az Amada VPSS rendszere az Mach-Tech 2015 kiállításon élőben is megtekinthető lesz
az EPL-Tech standján (A pavilon 202/A) egy szoftveres bemutató sarokban!

cncmedia_orangehr

Legújabb termékeik megalkotása előtt mérnökeik számos munkaórát töltenek az ügyfelektől, felhasználóktól érkezett visszajelzések elemzésével, hogy a piacra kerülő új termék minden szempontból megfelelhessen az elvárásoknak. Az EuroBLECH kiállításon bemutatott VPSS 3i rendszer fejlesztése is hasonló módon zajlott.

VPSS (Virtual Prototype Simulation System) virtuális prototípus szimulációs rendszer kombinálva a 3i (intelligens, interaktív, integrált) technológiával egy olyan szoftveres megoldást jelent, amivel a teljes tervezési és gyártási folyamat egyszerűbbé válik. A VPSS abban segít, hogy minimális költségek mellett a tervezési és megmunkálási folyamat összekapcsolásával növelje a gyártás hatékonyságát.

Production Designer teljes körű CAD-tervezést tesz lehetővé és biztosítja az ügyfelektől kapott modellek kezelését is. Az összeállítást lemez- és testmodellekre bontja szét, majd a lemezalkatrészek technologizálását a Welding, Bending és Blanking modulok végzik el. A Production Designer tökéletesen kezeli a munkadarabok revízióit, így ha a termék később újra gyártásba kerül, biztosan a megfelelő verziójú műhelyrajz kerül kiadásra. A műhelyrajzokat vonalkód alapján azonosítják, ami kizárja a hibázás lehetőségét és garantálja a helyes termék legyártását. A szerszámgépekkel történő könnyű és gyors kommunikációt az új, érintőképernyős vezérlők biztosítják.

Videónkban a rendszer működését két munkadarabon keresztül kísérhetjük végig.

 

A kivágás az EM3612ZRB stancológépen, illetve az AMADA új fejlesztésű ENSIS 3015AJ fiber lézergépén történik. A stancológép lehetővé teszi a szerszámok forgatását, valamint a menetelő szerszámok alkalmazását, és összesen 179 vagy 300 szerszám tárolására alkalmas automata szerszámtárral szerelhető fel. A géppel összeköthető a TOGU-ID szerszámélező rendszer, mely nyilvántartja, hogy egy adott szerszám hányszor került használatra, így nyomon követhető, hogy mikor szükséges a szerszám élezése vagy annak elhasználódása esetén a szerszám cseréje.

Az új ENSIS 3015 AJ egy 2kW-os fiber lézer, mely 25 mm vastagságig képes a szénacél hatékony vágására és összességében egy 4 kW-os lézer teljesítményével egyenértékű. A különböző vastagságú lemezek hatékony vágását a lézersugár automatikus, vastagság függvényében történő modulációjával érik el.

A kivágott alkatrészek a hajlítógéphez érkeznek, ahol lehetőség nyílik kézi és robotizált hajlításra is. Az AMADA bemutatott egy új fejlesztést, a hajlítógépekre felszerelt kompenzációs rendszert is. Ez a lézervágás során az anyagban keletkező feszültségeket szünteti meg, így a munkadarab alakhelyes és feszültségmentes lesz.

Szintén elérhető az automatikus szerszámcserélő rendszer is, ami jelentősen csökkenti az átállási időt. Ha a gépkezelőnek kell megkeresnie és cserélnie a szükséges szerszámokat, akkor ez akár többször annyi időbe is kerülhet, mint maga a hajlítás. A gépkezelő ehelyett beolvastatja a munkadarabhoz tartozó vonalkódot, a szerszámtár automatikusan betölti a tervezési fázisban meghatározott szerszámokat, és a gépkezelő perceken belül folytathatja a munkát.

 

A hegesztési műveletek is automatizáltan, robotos kiszolgálás segítségével történnek az FLW 4000 M3hegesztőcellában. A cella Teaching Assist System rendszere egy CCD kamera segítségével az első munkadarab esetén megtanulja, majd a többi darabnál figyeli az optimális hegesztési pályától való eltérést, így az esetleges pozicionálási hibák könnyedén kiküszöbölhetők, és a folyamatos varratminőség minden egyes alkatrészen garantálható.

A VPSS tehát egy olyan innovatív megoldás, ami a teljes gyártási folyamatot lefedi, tökéletesen kommunikál a szerszámgépek vezérlőivel és kezeli a termékrevíziókat, ezáltal pedig hatékonyan optimalizálja az üzem működését. A VPSS rendszerrel támogatott gyártósor a moduláris felépítésnek köszönhetően rugalmasan és dinamikusan bővíthető, így a beruházó számára folyamatos technológiai fejlődést biztosít változatlanul magas gyártási minőség mellett.