Timesavers – minőségi végterméket!

Illyés Péter, az EPL-Tech Kft. ügyvezetője mutatta be csapatunk számára a Timesavers Grindingmaster csúcskategóriás sorjázó, éllekerekítő és finiselő gépét a Mach-Tech 2013 kiállításon. Elmondta, hogy a gép tökéletesen alkalmas lemezalkatrészek sorja-mentesítésére, éllekerekítésére vagy éppen finiselésére – akár egy menetben. A lemezalkatrészek mérete 1 mm-től 125 mm-ig terjedhet, így akár hajlított, megmunkált alkatrészek kezelése is elvégezhető.

A központi bolygóműves forgó alkatrész 8 lamellás csiszolóhengert forgat, ami a legérzékenyebb felületeket is kíméletesen kezeli, legyen szó akár fóliázott termékekről is. A megfelelő beállítások mellett ugyanis a gép csupán az éllekerekítést végzi el, a fólia a többi részen sértetlen marad. A gép beállítása nagyon egyszerű és intuitív, a gépkezelő számára elegendő csupán egy 1-2 órás oktatás és máris önállóan kezelheti a gépet.

A lemezalkatrészek akár egy 10 Ft-os pénzérme méretétől kezdve a nagy darabokig sablon nélkül a gépbe helyezhetők, köszönhetően a vákuumasztallal kombinált nagy tapadású szállítószalagnak. A gépet éppen a szalagnak köszönhetően szokás “széles szalagos csiszológépnek” nevezni.

A Mach-Tech 2013 kiállításon a (42-1350-wrbw) 42-es sorozatú gép szerepelt 1350 mm-es szalagszélességgel, elől-hátul csiszolószalaggal, középen forgó kefékkel felszerelve. Ez lehetővé teszi a bemélyedt anyagok sorjázását.

A csiszológép nagyon széles körben, pl. rozsdamentes acél, Zintec (standard és saválló), horganyzott, galvanizált, aluzinc, könnyűfémötvözet, műanyag bevonatos, nimonic és titánium megmunkálására alkalmazható.